Foredrag og tips

Foredrag og tips

Publisert av Tore Gaute Mørck den 01.03.18.

Jon Amtrup holdt et flott foredrag om seiling langs norske kysten og til Svalbard. Han klarte å ta ned tersklene for at andre kan gjøre det samme, samtidig som han var klar på hvilke utfordringer vi ville møte. underveis.

  • Kulde. Du drar ikke til Nord-Norge på grunne av varmen.  Derfor er det viktig å kle seg godt. Jon foretrakk å kjøpe vanlig tur-klær og støvler  og  for vinterseiling stor forete gummihansker på Felleskjøpet i tillegg.  Leif Johnny Jensen   opplyste at han hadde svært gode erfaringer med tøy laget for hundekjørere. "Svært Varmt tøy" - adressen er:  http://www.canelana.no/. Selv hadde Leif Johnny Tykk ullstillongs EXPLORER med tilsvarende overdel. Det er fornuftig å ta en telefon med dem mht størrelser  osv.
  • Ankring. Minst tre ankere og masse kjetting. Minst tre ganger dybde , helst 4-5 ganger. Sett opp alarm og ankervakt når nødvendig.
  • Flott bilder og havnetips. De finner dere mer om i bøkene hans. Søk på Jon Amtrup.
  • Kart. Jon hadde Elektroniske kart på kartplotter og på PC  - som var spesialtilpasset ekstreme forhold. I  tillegg hadde han papir kart. Dette er dyrt., men må nok til.
  • Leif Johnny hadde rimeligere løsninger. som ihvertfall kunne benyttes til planlegging og routing.  OPenCpn sier om seg selv at de er en gratis maritim åpen-kilde programware for Windows | Linux | Mac OS X | Raspberry Pi  som gir Kartplotter og GPS navigasjons funksjonalitet til  bruk underveis eller for planleggings. Utviklet av et team sammensatt av aktive sjøfarere og utviklet, testet, og raffinert under virkelige forhold For en relativ lav abonnementspris for du lastet ned norske sjøkart . Har ikke hatt tid til å se på det selv enda, men mer info finner dere på https://opencpn.org/  og den norske siden https://opencpn.no/  Leif Johnny sier han brukt OpenCpn svært lenge (med Cmap og BSB) og er svært fornøyd. Dog har jeg brukt det mest til planlegging og av almen interesse. 

Takke til alle for oppmøte og spesielt Jon for foredraget og Leif Johnny for tipsene.