ÅS seilerne vant elite seilingen

ÅS seilerne vant elite seilingen

Publisert av Geir Lundkvist den 06.10.15.
Åsgårdstrand Seilforening deltok med seilerne: Charlotte Blixen Halvorsen, Maren Magda Book, Eivind Tyttelandsvik, Sondre Dahle, Jostein Grøden og Karl Otto Book.  Det ble gjennomført 8 heat fredag og lørdag helgen 25.-27. september ( søndag ble avlyst pga vindstille). 15 seilforeninger deltok med sine beste seilere og vi vant og er klare for sesongen 2016 hvor den Seilsportligaen starter.  Det ble seilt i båttypen J70 og følgende kan du lese fra Norges Seilforbund:

Åsgårdstrand Seilforening vant kvalifiseringsseilasene i Oslo denne helgen, og sammen med syv andre lag fra samme stevne har de nå kvalifisert seg inn i elitedivisjonen i Norsk Seilsportsliga 2016.

Karl-Otto Book og hans lag fra Åsgårdstrand SF vant kvalifiseringsseilasene.

“Målet var å kvalifisere Åsgårdstrand, så det var en ren bonus at vi vant. Det var veldig tette fighter og morsom seiling. Nå ser vi frem til neste år og oppstarten av Norsk Seilsportsliga”, sier Book. Se intervju her...

 

Oslobanen viste seg fra sin absolutt beste side på fredag med strålende sol og en fin bris over hele banen. Lørdag var forholdene noe mer skiftende, men regattasjef Bjørn Mørland Pedersen fikk gjennomført nok seilaser til at de femten foreningslagene fikk møtt hverandre totalt i seks flighter i løpet av de to dagene. Se intervju her...

Nesodden SF ledet etter første dag, men ble forbiseilt på poenglikhet av Åsgårdstrand SF som hadde en seier mer enn Nesodden SF.

Den virkelig store kampen sto på midten av listen de frykten for å ikke kvalifisere inn sin forening hersket. Det var veldig jevnt i midten av feltet. Tønsberg SF kvalifiserte seg inn som siste båt, mens Oslo SF, som bare var et poeng bak, ikke klarte det.

Jostein Aker (14) fra Tønsberg SF var stevnets yngste rormann og klarte å kvalifisere foreningen til neste års elitedivisjon. Tønsberg SF vant alle seks startene. Se intervju her...

“Det var veldig moro å seile så tette race , og spesielt artig var det å vinne alle startene”, sier Aker som har lyst til seile for Tønsberg SF også neste år.

Han seiler aktivt i flere klasser og hevder seg høyt oppe på resultatlistene.

Espen Guttormsen, generalsekretær i Norges Seilforbund som eier ligaen, håper Seilsportsligaen skal bli starten på en helt ny serie som skal bli like attraktivt som tilsvarende serier i andre sporter. Håpet er også at Seilsportsligaen skal inspirere flere foreninger til lokale arrangementer i samme format. 
“Slik kan vi få rekruttering lokalt uten at de unge seilerne trenger å investere i båter. Her kan seilerne bare komme med en bag og få morsom seiling”, sier Guttormsen. Se intervju her...

- See more at: http://seiling.no/index.php/nyheter/entry/elitedivisjon-i-norsk-seilsport-etablert#sthash.KAUVPa7n.dpuf