Klasseklubben Nor Rating 2019

Publisert av Tore Gaute Mørck den 09.03.19.

Ny Database Løsning og Webside

NOR Rating har i løpet av vinteren sammen med NSF flyttet, oppdatert og modernisert NOR-Rating sin database som har vært i drift på weben siden 2004.
Både websiden og databaseløsningen for "Min Side" er nå operativ og dere kan logge på og løse målebrev for sesongen. Husk å gå over aktive seil før du betaler.
Aktiverer du seil som er større enn tidligere, etter første betaling , blir målebrevet automatisk ugyldigjort. Du må da betale for rekjøring av målebrevet for at din båt skal ha gyldig målebrev.

Nye websiden her: https://norrating.org/
Logg inn til Min Side: https://regadmin.seiling.no/
NB!  Når man skal inn på Min Side første gang må man først klikke "Glemt passord?" nederst på siden. når man har lagt inn e-posten sin og klikket send får man først en e-post som verifiserer at du er eier av den adressen, så må du for annen gang legge inn epost og trykke send. Da får du tilsent nytt passord og du kan logge inn på linken. Du kan selv endre passord når du har logget på.

Noen kjente problemstillinger vedrørende i ny innlogging:
1. Hvis du ikke får ikke e-post må du sjekke søppelpost, ser du ikke noen e-post fra CentPro må tenke over om det er det er den e-posten du har som bruker som du la inn. NOR-rating benyttet f.eks. tidligere brukernavn og ikke e-post, så enkelte kan nok ha glemt å oppdatere e-post.
 2. Har fått e-post og får ikke logget inn. Forsøk å skrive passordet inn i stedet for å kopiere, sjekk også at du skriver inn akkurat den samme e-posten som du fikk passordet til.
3.  Prøver du å logge inn 3 ganger med korrekt e-post, men med feil passord- da låser du brukeren din... Og må ta kontakt for å låse opp. Take it easy.
 
Måledatabasen
Når du er logget på måledatabasen er det mange endringer fra tidligere løsning, blant annet så ser du også lisens og seilnummer. Skal du kun håndtere din(e) båt(er) kllkker du på Mine båter i din profilmeny og velger den båten du vil se på.
UnderBåtmålingen kan du se på, på seilmålingen så kan en deaktivere/aktivere seil når du har klikket på linjen med seilet , du kan  også legge til en seilbeskrivelse. Seilbeskrivelsen vises ikke p.t. på oversikten - det kommer.
Husk å ha de riktige seilene aktivert før du klikker betale målebrev. Skal du bare betale NOR-Rating målebrev klikker du på linjen med båten, skal du også legge til ORCi eller har endret ORCi så merker du sjekkboksene over båt. Du betaler med VISA, MC eller VIPPS.

Som tidligere så fjerner du gyldigheten av målebrevet hvis du etter å ha løst målebrev aktiverer et seil som er større enn tidligere. Du får da en e-post og kan gå inn og betale for ny kjøring med det seiloppsettet. Det samme kan skje hvis en måler legger inn nye mål som påvirker rating.

Målebrevet ditt finner du under målebrev-last ned.Hvis ingenting skjer når du trykker der - så er ikke målebrev kjørt eller tilgjengelig. Det kan ta et par dager før målebrevet er på plass.

ServicedeskSeilforbundet ovaretar nå NOR-Ratings sin Servicedesk.
Kontaktdata: post@norrating.org eller tlf 21 02 90 00.

Målebrevs priserNOR rating: 650,- før 15.mai og 750,- etter, endring; 400,-ORCi; 1850,- Ny kjøring ved endring 1600,-